Triomf van Trots: Oost Vlaamse veulens Schitteren op Veulenkeuring Waasmunster.

Een golf van spanning en trots overspoelde de veulenkeuring in Waasmunster dit jaar, waar ons majestueuze Belgisch Trekpaard alweer centraal stond.

In de eerste reeks schitterde ‘Major van de Boterhoeve‘, een indrukwekkend hengstveulen geboren in 2022, gefokt en in eigendom van de gepassioneerde familie Imschoot. Deze familie, die zichzelf keer op keer bewijst in de fokkerij, voegt opnieuw een hoofdstuk toe aan hun succesverhaal.

De piste trilde van opwinding terwijl Major met gratie de eerste plaats veroverde in de reeks hengstveulens. Een beloftevolle nakomeling, een waar eerbetoon aan de toewijding en passie van onze fokkers.

Met Cisse van ’t Groenenbroek (een zoon van Kobus) bewees Eddy van Langenhove in het tweede hoofdstuk van de prijskamp dat hun erfgoed van uitzonderlijke kwaliteit is: vaderdieren die iets weg te geven hebben zijn typerend voor de familie van Langenhove. Een familienaam die ondertussen met onuitwisbare letters in de annalen van de Belgische paardenfokkerij is gegrift.

Het strijdtoneel voor de merrieveulens was niet minder intens. Een bijzonder vriendelijke maar competitieve sfeer heerste, en de concurrentie was zwaar. Dat mag. Dat moet! Het was een ware krachtmeting waarin de toekomstige parels van het Belgisch Trekpaard werden onthuld. De fokkers lieten zien dat trots en fierheid niet slechts woorden zijn, maar een diepgeworteld gevoel dat gedragen wordt door de liefde voor deze majestueuze dieren.

Met brio en vastberadenheid hebben de families Teerlinck (Jens), van Langenhove en de Graeve opnieuw bewezen waarom zij een hoeksteen zijn in de wereld van de Belgische paardenfokkerij.

Fien van de Rinkerakker, Elize van het Suikervoetpad, Gina van de Puipaert en Vitaya van ’t Zevenkoot zijn allen een symbool van erfgoed, toewijding en vooral trots. Trots op het Groots Belgisch Trekpaard, dat niet alleen onze weiden siert, maar ook harten verovert met zijn kracht en gratie.

Uiteindelijk werd ‘onze’ kampioene het merrieveulen¬†Vitaya van ’t Zevekoot, een dochter van de zeer goed fokkende¬†Rubben van ’t Langhof. Gefokt en in eigendom van de familie de Graeve. De vreugde en trots op hun gezichten waren niet te missen, en terecht.

Aan al onze OostVlaamse trotse fokkers en eigenaren willen we onze oprechte felicitaties overbrengen. Jullie hebben niet alleen prachtige veulens voortgebracht, maar ook een erfstuk voor de toekomst van ons Belgisch Trekpaard en de forté van onze provincie. De veulenkeuring in Waasmunster was niet alleen een competitie, het was een viering van passie, doorzettingsvermogen en de schitterende toekomst die voor ons ligt met deze majestueuze dieren.

Download de volledige uitslag
Foto’s en nog meer info via trekpaard.net